Inloggen | Registreren
  Info@dailycoin.nl
  Contact

Leer de basics

BITCOIN

Bitcoin is één van de meest besproken dingen van het afgelopen jaar.
Hier even een kleine opfrisser over Bitcoin.

1. Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een nieuwe vorm van geld: revolutionair, decentraal, neutraal en vrijwillig. Om het simpel te stellen: bitcoins zijn digitaal geld en je kan ze dus gebruiken net zoals je dat met Euro’s of Dollars zou doen. Je kan er goederen mee kopen, ze onderling uitwisselen, ze ontvangen in ruil voor een dienst, ermee speculeren of ze weer omruilen voor bijvoorbeeld Euro’s. En dat zijn nog maar een paar van de bijna ontelbare toepassingen.

Bitcoin is wat ze noemen een “cryptcocurrency” het is een digitale decentrale munteenheid waarvan de koers fluctueert op de open markt. In tegenstelling tot de systemen waar we nu mee betalen, zoals bijvoorbeeld creditcards, is bitcoin uitermate geschikt voor gebruik op het Internet,

2. Decentraal

Bitcoin is de eerste decentrale digitale munteenheid in de geschiedenis van de mensheid. Het echte revolutionaire aan Bitcoin is dat er geen centrale instantie of regelgever zoals een centrale bank is die aan de knoppen draait. De uitgifte van nieuwe bitcoins en de controle van transacties worden geregeld door het Bitcoin netwerk zelf. Het Bitcoin netwerk bestaat uit mensen zoals jij en ik die er zelf voor gekozen hebben om de bitcoin-software te draaien. Deze bitcoin software maakt via het internet connectie met elkaar waardoor er een wereldwijd betalingsnetwerk ontstaat zonder centrale autoriteit of knooppunt.

3. Geld in de Cloud

Bitcoin kan je zien als geld in de cloud, je kan er altijd en overal bij en betalingen zijn snel en veilig. Doordat het in de cloud zit houdt Bitcoin, net als het internet, geen rekening met landen en grenzen. Een andere goede vergelijking voor Bitcoin is om het te zien als digitaal cashgeld, net als bij cashgeld zijn de bitcoins echt van jou, betalingen gaan direct van persoon naar persoon. Bitcoin transacties zijn ook onomkeerbaar en hebben een hoge mate van anonimiteit. Je hoeft voor het doen van een bitcoin transactie de tegenpartij zelfs niet te kennen of te vertrouwen, het netwerk dient als tussenpersoon en zorgt dat er niet valsgespeeld kan worden.

DE TECHNOLOGIE ACHTER DE BLOCKCHAIN

Voordat er over Bitcoin of andere cryptocurrency kan worden gepraat vinden wij het belangrijk dat u begrijpt hoe het nu eigenlijk werkt.

Hier leert u wat de techniek is achter de Bitcoin en andere cryptocurrency.

1. De Blockchain uitgelegd

Bitcoins staan niet op uw computer maar zogezegd in ‘de cloud’ op het internet of in het Bitcoin netwerk. U heeft een digitale portemonnee nodig om uw Bitcoins te kunnen gebruiken, een zogenaamde wallet. Een wallet is te vergelijken met een digitale beurs waar u geld in kunt stoppen en uithalen om te betalen. Met uw wallet kunt u zien hoeveel Bitcoins u bezit, kunt u ze overmaken of er mee betalen.

Er zijn talloze soorten wallets die u kunt gebruiken, met verschillende eigenschappen.
Maar welke wallets zijn nou eigenlijk te vertrouwen en hebben een goede beveiliging?

1. Op uw computer
2. Op een mobiel apparaat
3. Online wallets
4. Paper wallets

Op de pagina over beveiligen praten wij verder over wat u absoluut moet weten over het kiezen, gebruiken en beveiligen van uw wallet.

Er zijn websites die zich bezighouden met het kopen & verkopen van Bitcoins, wat wij noemen wisselkantoren. Deze partijen maken het mogelijk om eenvoudig Bitcoins te kopen en verkopen via bijvoorbeeld Ideal. Dit is verreweg de meest eenvoudige manier van het kopen & verkopen van Bitcoins. Het houdt meestal niet meer in dan het gewenste aantal Bitcoins of Euro’s opgeven en af te rekenen.

Voordat je kan in of verkopen moet je bij bijna alle aanbieders een account aanmaken en een controlebedrag overmaken om jezelf te identificeren. Na aankoop zijn de Bitcoins vaak meteen binnen. Euro’s zijn meestal binnen 24 uur in je bezit. Dit verschilt wel per aanbieder.

Kopen en verkopen via een wisselkantoor is niet de goedkoopste manier, dit heeft te maken met het feit dat deze wisselkantoren dit uiteraard niet voor niks doen en een percentage aanhouden op alle gekochte/verkochte Bitcoins.

Het probleem is echter dat u door de vele honderden webites door de bomen het bos niet meer ziet. Welke websites en wisselkantoren zijn te vertrouwen, hebben de beste inkoop prijs en welke juist niet?

Op het moment dat u Bitcoins heeft aangeschaft heeft u drie opties.

1. Bitcoin uitgeven

De afgelopen jaren zijn bijzonder geweest voor Bitcoin. Nog nooit hebben zo veel bedrijven besloten om Bitcoin te integreren als een middel voor betaling. Het betalen met Bitcoins online is nu veel makkelijk als voor een jaar geleden. Veel is gebeurd. Meer dan 100.000 bedrijven accepteren Bitcoin als betalingsmiddel. Betalen met Bitcoins is nu geen moeilijke opgave.

2. Verdienen met Bitcoin

Dit begint er al meer op te lijken.
Uw doel is hoogst waarschijnlijk geld verdienen, u kunt dit bereiken door Bitcoin of andere cryptocurrency te kopen en te af te wachten of het gaat stijgen of juist niet. Dit is zeker een goede optie, maar gelukkig is er veel meer uit te halen.

3. Het handelen met Bitcoin en andere cryptocurrency

Met het actief handelen in cryptocurrency is uw doel net als met de vorige optie geld verdienen. In dit geval neemt u echter zelf het heft in eigen hand. Nu is het natuurlijk niet zo dat u direct dag en nacht aan het traden bent. Bij Dailycoin denken wij juist in lange termijn. Door het maken van markt analyses kunt u voorspellen wat welke currency gaat doen in de komende weken/maanden.

Wij helpen u dan ook graag met het leren handelen. Op het gevorderde deel van de website leren wij u niet alleen de basis maar brengen wij ook meerdere keren per week uitgebreide markt analyses naar voren met o.a informatie over met welke cryptocurrency coins u op dit moment het best kunt handelen. Door middel van onze live streams, instructie video’s en uitgebreide uitleg leren wij u hoe u zelf voorspellingen kunt maken en hier mee geld kunt verdienen.

Bitcoin is door de Europese Unie (EU) vrijgesteld van BTW. Dit betekent in de praktijk doorgaans dat je geen recht hebt op teruggave van BTW over gemaakte kosten. Hier bestaat wel een uitzondering op: indien de bitcoins buiten de EU worden verkocht, maakt de Belastingdienst hier naar rato van binnen de EU en buiten de EU, onderscheid in. Je kunt voorbelasting terug krijgen tot op het percentage van de omzet buiten de EU. Zo is het mogelijk dat miners tot 100% van de betaalde BTW bij aanschaf van apparatuur en elektriciteit kunnen aftrekken bij de BTW-aangifte als zij bijvoorbeeld alle bitcoin aan een Amerikaanse partij verkopen.

1. Op uw computer
2. Op een mobiel apparaat
3. Online wallets
4. Paper wallets

Op de pagina over beveiligen praten wij verder over wat u absoluut moet weten over het kiezen, gebruiken en beveiligen van uw wallet.